Ingredienser
Kødgryde
- 4 skiver Osso Buco
- 5 g Smør (1 tsk)
- 300 g Cherrytomater (20 stk)
- 80 g Bladselleri (2 stilke)
- 260 g Gulerod (4 stk)
- 200 g Løg (2 stk)
- 4 fed Hvidløg
- 5 g Oksebouillon (1 terning)
- 1 dåse Hakkede tomater
- 2 spsk Tomatpure (0,5 dåse)
- 4 stk Laurbærblade
- 3 stilke Frisk timian
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Peber
Kartoffelmos
- 850 g Kartoffel
- 250 g Gulerod
- 30 g Smør (2 spsk)
- 2 dl Mælk
- 1 tsk Muskatnød
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Peber
Antal personer: Personer
Instruktioner
Forberedelse
- Klip senerne rundt i kanten på osso buco
- Varm smør i en tykbundet gryde, eller på en pande og brun osso buco heri. Læg herefter osso buco stykkerne til side
- Skær bladselleri, gulerod, løg og hvidløg i små tern
- Halver tomat
Tilberedning i stegeso
- Læg grøntsager i en stegeso
- Placer kød oven på grøntsager
- Tilsæt dåsetomat og tomatpure
- Suppler med bouillon til kødet er dækket
- Tilsæt salt, peber, laurbærblade og timiankviste
- Sæt stegesoen i en kold ovn ved 150 grader varmluft i mindst 5 timer
Tilberedning i gryde
- Steg grøntsager i en gryde til løg er klare
- Tilsæt dåsetomat og tomatpure og lad det simre i et par minutter
- Tilsæt kød og suppler med bouillon til kødet er dækket
- Tilsæt salt, peber, laurbærblade og timiankviste
- Lad retten simre 2,5 time, gerne længere
Kartoffelmos
- Skræl kartofler og skær dem i kvarte
- Skræl gulerødder og halver dem
- Kog kartofler og gulerødder i usaltet vand til de er møre (ca 15-20 minutter)
- Tilsæt smør
- Tilsæt mælk indtil mosen er cremet
- Smag til med salt, peber og muskatnød