Bøf stroganoff ala Jysk naturkød
Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs. Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
Region
Main Dish
Antal personer
Forberedelses tid
4
Personer
15
minutter
Tilberedningstid
Ventetid
20
minutter
60
minutter
Antal personer
Forberedelses tid
4
Personer
15
minutter
Tilberedningstid
Ventetid
20
minutter
60
minutter
Ingredienser
Kødgryde
300
g
Oksesteak
15
g
Smør
(1 spsk)
600
g
Peberfrugt
(2 stk)
500
g
Champignon
400
g
Løg
(4 stk)
1
spsk
Olie
1
L
Vand
10
g
Oksebouillon
(2 terninger)
3
stk
Laurbærblade
2
spsk
Tomatpure
(0,5 dåse)
2
dl
Mælk
2
tsk
Paprika
1
tsk
Peber
1
tsk
Salt
Kartoffelmos
850
g
Kartofler
250
g
Gulerod
30
g
Smør
(2 spsk)
2
dl
Mælk
1
tsk
Muskatnød
1
tsk
Peber
1
tsk
Salt
Tilbehør
500
g
Broccoli
(1 hel)
Instruktioner
Kødgryde
Skær kød i tern
Hak løg
Skær peberfrugt i tern
Rens champignon og skær dem i skiver
Opvarm olie på en pande og brun løg her i og læg dem til side
Rist champignon og læg dem sammen med løg
smelt smør i en gryde og brun kød på alle sider med paprika
Tilsæt tomatpure, løg, champignon, peberfrugt, laurbærblade, mælk, vand og bouillon
Krydr med salt og peber og lad retten simre i 60 minutter ved middel varme
Kartoffelmos
Skræl kartofler og skær dem i kvarte
Skræl gulerødder og halver dem
Kog kartofler og guleødder i usaltet vand til de er møre (ca. 15-20 minutter) *Kogevandet gemmes til at overhælde broccolien
Mos kartofler og gulerødder
Tilsæt smør
Tilsæt mælk indtil mosen er cremet
Smag til med salt, peber og muskatnød
Tilbehør
Del broccoli i mindre buketter og placer dem i et dørslag
Overhæld broccoli med kogevand fra grøntsager