Bøf stroganoff ala Jysk naturkød
Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs. Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
Antal personer Forberedelses tid
4Personer 15minutter
Tilberedningstid Ventetid
20minutter 60minutter
Antal personer Forberedelses tid
4Personer 15minutter
Tilberedningstid Ventetid
20minutter 60minutter
Ingredienser
Kødgryde
  • 300g Oksesteak
  • 15g Smør(1 spsk)
  • 600g Peberfrugt(2 stk)
  • 500g Champignon
  • 400g Løg(4 stk)
  • 1spsk Olie
  • 1L Vand
  • 10g Oksebouillon(2 terninger)
  • 3stk Laurbærblade
  • 2spsk Tomatpure(0,5 dåse)
  • 2dl Mælk
  • 2tsk Paprika
  • 1tsk Peber
  • 1tsk Salt
Kartoffelmos
  • 850g Kartofler
  • 250g Gulerod
  • 30g Smør(2 spsk)
  • 2dl Mælk
  • 1tsk Muskatnød
  • 1tsk Peber
  • 1 tsk Salt
Tilbehør
  • 500g Broccoli(1 hel)
Instruktioner
Kødgryde
  1. Skær kød i tern
  2. Hak løg
  3. Skær peberfrugt i tern
  4. Rens champignon og skær dem i skiver
  5. Opvarm olie på en pande og brun løg her i og læg dem til side
  6. Rist champignon og læg dem sammen med løg
  7. smelt smør i en gryde og brun kød på alle sider med paprika
  8. Tilsæt tomatpure, løg, champignon, peberfrugt, laurbærblade, mælk, vand og bouillon
  9. Krydr med salt og peber og lad retten simre i 60 minutter ved middel varme
Kartoffelmos
  1. Skræl kartofler og skær dem i kvarte
  2. Skræl gulerødder og halver dem
  3. Kog kartofler og guleødder i usaltet vand til de er møre (ca. 15-20 minutter) *Kogevandet gemmes til at overhælde broccolien
  4. Mos kartofler og gulerødder
  5. Tilsæt smør
  6. Tilsæt mælk indtil mosen er cremet
  7. Smag til med salt, peber og muskatnød
Tilbehør
  1. Del broccoli i mindre buketter og placer dem i et dørslag
  2. Overhæld broccoli med kogevand fra grøntsager